Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety mielone ze śliwką"
...ale pyszny.
Odsłon: 736
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 95
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 183
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5149
...ale pyszny.
Odsłon: 736
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 95
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 377
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 183
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5149
Składniki
35 min • Porcja 400 kcal • Przepis na 7 porcji
Cebulę obieram, ścieram na tarce. Śliwki owijam boczkiem.
Do miski wkładam mielone mięso, dodaję startą cebulę, jajko, wodę, majeranek i musztardę. Doprawiam solą i pieprzem. Mieszam na jednolitą masę.
Mięso dzielę na siedem części. Z każdej robię placuszek, potem kładę zawiniętą śliwkę, a następnie formuję kotlet. Obsypuję bułką tartą.
Smażę na rozgrzanym smalcu na złoty kolor z obu stron. Układam kotlety w naczyniu do zapiekania i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C na 10 minut.
Teresa Skotnicka z Gozdowa.Źródło: Kobieta i życie