Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety mięsno-gryczane"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Poszatkowaną cebulę wraz z pokrojonymi pieczarkami podsmaż na odrobinie oleju.
Wymieszaj połowę ciepłych warzyw z kaszą gryczaną, mięsem, twarogiem, jajkiem i posiekanym szczypiorkiem.
Dopraw masę przyprawami, uformuj z niej kotleciki, opanieruj w bułce, po czym usmaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Resztę pieczarek i cebuli połącz z pomidorami, solą oraz pieprzem.
Rozlej sos na talerze i ułóż na nim mięsno-gryczane kotlety.
45 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 330Źródło: Super TV