Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety Pożarskie.

Przepis dnia 2019-02-05
Kotlety Pożarskie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 486 Ocena: 8873

Dodano:

Odsłon: 73265

Dawno ich nie robiłam,lubimy bardzo mięso drobiowe w każdej postaci. Przepis na marchewkę - https://smaker.pl/przepis-gotowana-marchewka-z-bulka-tarta-do-obiadu,167524,slodkoslodka83.html

Składniki

  • 7 szt.
  • 500 g mięsa mielonego drobiowego
  • 1 czerstwa kajzerka + mleko
  • mała cebulka
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka stopionego masła
  • pół pęczka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie ulubione przyprawy do drobiu
  • Dodatkowo:
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso można kupić gotowe już zmielone,ja jednak zawsze kupuje pierś kurzą z kością do tego typu kotletów i zawsze sama miele.
    Do zmielonego mięsa,wrzucam odciśniętą z mleka bułkę,wrzucam żółtko,ścieram na tarce obraną i opłukaną cebulkę,wlewam stopione letnie masło,wrzucam posiekaną natkę pietruszki,daje sól i pieprz do smaku,całość wyrabiam ręką na jednolitą masę.

  2. Ręce zwilżam pod bieżącym strumieniem wody i formuje owalne kotlety,spłaszczam je i obtaczam w bułce tartej.

  3. Smażyć na średnim ogniu,na oleju z obu stron na rumiano.

  4. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    U nas najczęściej ziemniaki marchewka z groszkiem,lub sama marchewka gotowana,z bułką tartą,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń