Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 307
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 591
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 307
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 591
Składniki
Trzy jajka ugotować na twardo. Ryby rozmrozić, umyć i dokładnie osuszyć. Zemleć wraz z cebulą.
Do zmielonej ryby dodać surowe jajko i bułkę tartą (tyle, ile potrzeba do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Doprawić solą i pieprzem. Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać, pokroić i dodać do masy rybnej. Wyrobić.
Zwilżonymi dłońmi formować kotlety. Panierować w płatkach kukurydzianych, kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć po kilka minut z każdej strony. Osączyć na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu. Udekorować gałązkami kopru, podawać z warzywami.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium