Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlety schabowe sauté, duszone z cebulą i pieczarkami

kotlety schabowe sauté, duszone z cebulą i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 29

Dodano:

Odsłon: 950

przepis powstał pod wpływem chwili oraz tego, co akurat było w lodówce...

Składniki

  • kotlety schabowe – przynajmniej po jednym na dorosłą osobę
  • 3 spore cebule
  • kilka (naście) pieczarek
  • słodka, wędzona papryka
  • suszona bazylia
  • białe wino
  • oliwa z oliwek
  • Masło
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso stłuc, posolić, posypać bazylią, obficie papryką. Wetrzeć wszystkie przyprawy.

  2. Cebulę posiekać w piórka, pieczarki pokroić w plasterki.

  3. Na patelni rozgrzać oliwę, zrumienić na niej mięso z każdej strony, odłozyć. Na tę samą patelnię wrzucić cebule i pieczarki, lekko osolić i podsmażyć, dodając trochę masła. Włożyć obsmażone mięso, podlać wszystko 1/2 butelki wina, przykryć, zredukować.
    Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń