Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety schabowe w pikantnym paprykarzu"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 51
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 172
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 786
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 51
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 172
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 786
Składniki
Schab opłucz, osusz, posyp solą oraz pieprzem kajeńskim. Cebulę obierz, posiekaj. Chili oraz strąki papryk oczyść z pestek, potnij w paseczki.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety. Zrumień je z obu stron. Zdejmij. Na patelnię włóż pokrojone warzywa. Smaż chwilę, po czym podlej je bulionem. Ponownie na patelnię włóż kotlety. Zmniejsz płomień i duś całość pod przykryciem 10 minut.
Pod koniec paprykarz dopraw solą i pieprzem kajeńskim. Natkę opłucz, oderwij listki. Kilka odłóż, resztę posiekaj. Gotowe danie posyp posiekaną natką i udekoruj odłożonymi listkami natki.Źródło: Tina