Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety z brokułem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie. Osącz i przeciśnij przez praskę razem z ziemniakami. Przełóż do miski.
Dodaj starte na tarce jarzynowej o dużych oczkach cebule oraz drobniutko pokrojoną szynkę. Wbij jajko, wymieszaj i przypraw solą oraz pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka, wsyp trochę bułki tartej.
Uformuj płaskie kotlety. Obtocz je w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej. Smaż na gorącym oleju, aby były rumiane. Podaj z dowolną surówką. Bardzo smaczne są polane keczupem lub sosem pomidorowym.
Porcje 6 80 min Cena 1,80 zł Kalorie 245 kcalŹródło: Bella Relaks