Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z jabłkiem i serem"
Polecam.
Odsłon: 125
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 56
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 606
Polecam.
Odsłon: 125
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 56
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 606
Składniki
Kotlety schabowe umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jajko roztrzep. Kotlety panieruj w roztrzepanym jajku i bułce. Ułóż na rozgrzanym oleju, usmaż z obydwu stron.
Pod koniec smażenia na każdym kotlecie połóż starte jabłko, przykryj plastrem sera. Smaż, aż ser się rozpuści. Kotlety podawaj z ziemniaczano-marchewkowym purée.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie