Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z mortadeli

Kotlety z mortadeli

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 508

Dodano:

Odsłon: 229

Prosty i smaczny przepis na mortadelę smażoną w panierce z jajka i bułki tartej.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z mortadeli

Przygotowanie

  1. Mortadelę pokroić na średniej grubości plastry.
    Jajka wybić na salaterkę, roztrzepać widelcem, doprawić solą i pieprzem do smaku.
    Bułkę tartą wysypać na oddzielną na salaterkę.

  2. Na patelni rozgrzać niezbyt głęboką ilość oleju.
    Mortadelę namoczyć w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej i smażyć aż do momentu odpowiadającego nam stopnia usmażenia.

  3. Tak przygotowaną mortadelę odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

    Kotlety można podawać wraz ze swoimi ulubionymi dodatkami - różnego rodzaju warzywami (ogórkami, pomidorami, szpinakiem, pietruszką, sałatą), ogórkami konserwowymi, różnego rodzaju sałatkami lub surówkami, albo też ryżem lub ziemniakami.


    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń