Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety zapiekane z jarmużem i serem"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 80
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 80
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
55 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 5 porcji
Schab kroję na 5 plastrów. Każdy lekko rozbijam (najlepiej przez folię) na cienkie kotlety. Oprószam je solą, pieprzem i obsmażam na patelni z obu stron. Przekładam na blachę wyłożoną pergaminem.
Jarmuż myję, osuszam. Wykrawam twarde nerwy, liście siekam.
Na oleju szklę posiekaną cebulę, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili jarmuż. Smażę, aż jarmuż zmniejszy objętość. Podlewam odrobiną wody i duszę na wolnym ogniu 10-15 min.
Na kotlety nakładam po porcji jarmużu, posypuję go startym serem. Zapiekam ok. 15 min w 200°C, aż ser się przyrumieni, oprószam papryką.Źródło: Kobieta i życie