Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety zapiekane z mozzarellą"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 58
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 790
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 58
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 790
Składniki
Mięso oczyść i pokrój. Kotlety ubij, dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż je z obu stron. Odlej olej z suszonych pomidorów i wymieszaj go z posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.
Kotlety przenieś do brytfanny, posmaruj je mieszanką z czosnku niedźwiedziego i rozłóż na nich plastry mozzarelli. Brytfannę wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190 °C i piecz około 5 minut. Następnie dodaj do brytfanny suszone pomidory i piecz przez kolejne 5 minut. Gotowe kotlety podawaj z ziemniakami lub piure ziemniaczanym.Źródło: Na żywo