Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem cukiniowy"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Składniki
Cukinię oczyść z nasion (nie obieraj ze skórki), umyte pieczarki pokrój w plastry.
Por z cebulą posiekaj, po czym zeszklij na roztopionym maśle i rozgrzanej oliwie.
Po chwili dodaj cukinię z pieczarkami, zalej gorącą wodą i gotuj około 15 minut.
Na koniec dołóż ser mascarpone, dopraw solą oraz pieprzem i zmiksuj blenderem.
Krem serwuj z grzankami.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 190
Jedna porcja : 1,60 zł.Źródło: Super TV