Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem cukiniowy z pieczoną papryką"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 14
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1020
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 335
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 14
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1020
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 335
Składniki
Ziemniaki obieram, opłukuję i kroję w większą kostkę. Gotuję w osolonej wodzie. Cukinię tnę na półplasterki i duszę kilka minut do miękkości. Cebulę obieram, szatkuję i szklę na rozgrzanym maśle.
Dodaję cukinię oraz ugotowane ziemniaki, zalewam ciepłym bulionem. Wsypuję poszatkowaną kapustę i gotuję pod przykryciem około 25 minut. Przyprawiam solą, pieprzem oraz łyżeczką słodkiej papryki. Wszystko miksuję i mieszam ze śmietaną.
Paprykę myję, czyszczę z pesteczek, kroję na szerokie plastry i grilluję na specjalnej patelni. Pod koniec posypuję ziołami prowansalskimi. Zupę wlewam do talerzy, a na wierzchu układam kawałki papryki. Ozdabiam natką i podaję.Źródło: Tina