Do góry

Dania główne Przepis na:

Krem cukiniowy z pieczoną papryką

Krem cukiniowy z pieczoną papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Krem cukiniowy z pieczoną papryką"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieram, opłukuję i kroję w większą kostkę. Gotuję w osolonej wodzie. Cukinię tnę na półplasterki i duszę kilka minut do miękkości. Cebulę obieram, szatkuję i szklę na rozgrzanym maśle.

  2. Dodaję cukinię oraz ugotowane ziemniaki, zalewam ciepłym bulionem. Wsypuję poszatkowaną kapustę i gotuję pod przykryciem około 25 minut. Przyprawiam solą, pieprzem oraz łyżeczką słodkiej papryki. Wszystko miksuję i mieszam ze śmietaną.

  3. Paprykę myję, czyszczę z pesteczek, kroję na szerokie plastry i grilluję na specjalnej patelni. Pod koniec posypuję ziołami prowansalskimi. Zupę wlewam do talerzy, a na wierzchu układam kawałki papryki. Ozdabiam natką i podaję.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń