Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem marchewkowy z imbirem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 10193
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 303
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 10193
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 303
Składniki
Obraną, posiekaną cebulę szklimy na rozgrzanym maśle. Dorzucamy obrane, pokrojone w plasterki marchewki i pietruszkę, gotujemy 15 minut pod przykryciem.
Do jarzyn dajemy starty korzeń imbiru i bulion. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień do minimum, dusimy pod przykryciem 30-35 minut, aż warzywa będą miękkie.
Zupę zdejmujemy z ognia, miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec łączymy ze śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem. Rozlaną do miseczek zupę krem można podać z cząsteczkami obranej pomarańczy lub mandarynki.
Czas przygotowania: 70 minut. Cena jednej porcji: około 2,10 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji: 138 kcal. Białko: 1,2 g/ Tłuszcz: 8 g/Węglowodany: 15 g.Źródło: Rewia