Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem na winie z pomidorami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Posiekaną i posypaną szczyptą soli cebulę smażymy na szklisto na rozgrzanym maśle w wyższym garnku. Wlewamy wino, zwiększamy ogień i gotujemy tak długo, aż połowa płynu odparuje.
Z kurczaka i włoszczyzny (bez kapusty) gotujemy bulion. Przecedzamy. Bulion wlewamy do wina z cebulą, doprowadzamy do wrzenia. Na koniec wrzucamy szpinak. Gotujemy 15 minut od chwili, gdy szpinak się rozmrozi. Zestawiamy z ognia.
Gdy zupa nieco przestygnie, miksujemy ją z serem trzykrotnie mielonym, doprawiamy pieprzem, sokiem cytrynowym i, jeśli trzeba, szczyptą soli. Dekorujemy pomidorami.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 4 zł.</strong>Źródło: Rewia