Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem paprykowy"
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 21
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 511
Polecam.
Odsłon: 106
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 116
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 21
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 511
Polecam.
Odsłon: 106
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 116
Składniki
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle.
Dodaj paprykę, lekko przesmaż i przełóż warzywa do gorącego wywaru, wymieszanego z przecierem pomidorowym. Całość gotuj do miękkości.
Zmiksuj i ponownie doprowadź do wrzenia. Dosyp zioła.
Śmietanę dokładnie wymieszaj z mąką, dolej do kremu paprykowego. Gotuj 2-3 minuty.
Krem paprykowy podawaj z grzankami przygotowanymi z chleba tostowego. Udekoruj listkami tymianku.Źródło: Telemax