Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem pomidorowy w kalarepce"
...ale pyszny.
Odsłon: 596
Polecam.
Odsłon: 555
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 51
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 50
...ale pyszny.
Odsłon: 596
Polecam.
Odsłon: 555
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 51
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 50
Składniki
Z kalarepek zetnij wierzch i wydrąż środek. Tak przygotowane zalej wrzątkiem, a następnie włóż do zimnej wody.
Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój i wytnij szypułki.
Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę, po czym rozetrzyj z solą.
Przy pomocy blendera zmiksuj pomidory z miąższem kalarepki, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dosyp zioła, sól i pieprz.
Wlej krem do kalarepek. Do każdej dodaj kukurydzę oraz kiełki lucerny i wstaw na godzinę do lodówki.Źródło: Kurier TV