Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12644
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13758
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12644
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13758
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
Cebulę posiekaj, selera obierz i pokrój w kostkę.
Podsmaż warzywa na patelni. Oprósz je mąką. Dolej wywar i śmietanę. Dosyp sól i pieprz. Gotuj ok. 20 minut, a następnie zmiksuj całość w blenderze.
Dodaj pokrojony w kostkę seler naciowy i doprowadź zupę do wrzenia.
Kilka plastrów boczku pokrój w kosteczkę, resztę pozostaw w całości i przesmaż na rozgrzanej patelni.
Zrumienioną kostkę wrzuć do garnka i gotuj jeszcze 10 minut.
Zupę podawaj z kawałkami selera naciowego i plastrami przesmażonego boczku. Udekoruj pietruszką.Źródło: Telemax