Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Cebulę posiekaj, selera obierz i pokrój w kostkę.
Podsmaż warzywa na patelni. Oprósz je mąką. Dolej wywar i śmietanę. Dosyp sól i pieprz. Gotuj ok. 20 minut, a następnie zmiksuj całość w blenderze.
Dodaj pokrojony w kostkę seler naciowy i doprowadź zupę do wrzenia.
Kilka plastrów boczku pokrój w kosteczkę, resztę pozostaw w całości i przesmaż na rozgrzanej patelni.
Zrumienioną kostkę wrzuć do garnka i gotuj jeszcze 10 minut.
Zupę podawaj z kawałkami selera naciowego i plastrami przesmażonego boczku. Udekoruj pietruszką.Źródło: Telemax