Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z buraków z ricottą i orzechami"
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 74
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10434
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1376
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 127
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 74
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10434
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1376
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 127
Składniki
Buraczki umyj, zawiń w folię aluminiową i wstaw na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Gdy ostygną, obierz i pokrój na kawałki.
W garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej posiekaną cebulę z czosnkiem.
Dodaj buraczki, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Smaż kilka minut, a następnie dolej bulion i ugotuj.
Na koniec zakwaś zupę sokiem z cytryny i dorzuć otartą skórkę. Zmiksuj.
Gotowy krem posyp pokruszoną ricottą, orzechami i natką.Źródło: Kurier TV