Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z pietruszki"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413836
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2179
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413836
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2179
Składniki
Warzywa obierz. Cebulę posiekaj, a pietruszki i ziemniaki pokrój w kostkę. Natkę opłucz, odłóż kilka gałązek, a resztę posiekaj.
W garnku rozpuść masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż pietruszkę oraz ziemniaki, smaż jeszcze 2-3 minuty. Dodaj natkę i bulion.
Kiedy zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 10-12 minut. Ser zetrzyj na tarce i wy mieszaj go z jajkiem. Bagietkę pokrój na 8 kromek. Ułóż na nich porcję masy serowej.
Zapiecz grzanki w piekarniku w temp. 200 st. C przez ok. 10 min. Zupę zmiksuj, dodaj śmietanę, dopraw do smaku. Udekoruj natką, podawaj z grzankami.
Czas przygotowania: 40 minut 390 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień