Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z pomidorów"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 12
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 545
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1119
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 12
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 545
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1119
Składniki
Obrane marchewki, pietruszkę oraz ćwiartkę selera drobno posiekaj. Warzywa włóż do garnka, wlej 6 szklanek wody, zagotuj. Połówkę małego pora umyj pod bieżącą wodą, posiekaj, dodaj do gotujących się warzyw. Wkrusz kostki bulionowe (np. warzywne).
Całość gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 25 minut. Po tym czasie dodaj do zupy koncentrat pomidorowy, wymieszaj starannie. Gotuj razem jeszcze chwilę. Następnie zdejmij zupę z ognia.
Do garnka wlej mleko, zmiksuj całość na gładki krem. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do zupy, dopraw solą, pieprzem oraz cukrem. Ozdób ziołami.
Czas ok. 40 min; porcja – 150 kcal, cena 1,20 zł.
Chcesz odmienić smak tradycyjnej pomidorowej? Oprócz pomidorów z puszki lub koncentratu dodaj do wywaru kilka pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów w oleju. Nie zapomnij o kilku ząbkach czosnku i przesmażonej cebuli. Śmietanę zastąp 3-4 łyżkami włoskiego sera mascarpone. Zupę podawaj z bazylią.Źródło: Świat kobiety