Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Obierz, umyj i pokrój warzywa. Zagotuj bulion, dodaj do niego warzywa, liście laurowe i ziele angielskie oraz 4 obrane ząbki czosnku i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Wyjmij z wywaru liście laurowe i ziele angielskie. Dodaj rozdrobniony ser i połowę podanej ilości śmietany zahartowanej chochlą gorącej zupy.
Zmiksuj zupę i dopraw do smaku sokiem z cytryny, pieprzem, gałką muszkatołową i solą. Pozostałą ilość śmietany ubij. Szpinak umyj, osusz, pokrój i przesmaż na maśle z dodatkiem wyciśniętego przez praskę czosnku. Dopraw solą i pieprzem. Zupę podawaj z łyżką śmietany, łyżką szpinaku i delikatnie dodanym do każdego talerza żółtkiem.
Przepis Magdy Gessler
Nowa książka Magdy Gessler to ponad 60 przepisów zebranych podczas emisji czterech sezonów programu „Kuchenne rewolucje”. Znajdziesz w niej m.in.: smaczne zupy, sycące mięsa czy przepyszne i nietypowe desery. Dzięki nim ty też możesz zrewolucjonizować swoją kuchnię. „Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy”, wydawnictwo Znak, 39,90 zł.Źródło: Olivia