Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem z zielonego groszku"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 816
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 70
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9204
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 816
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 70
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9204
Składniki
Cebulę posiekać, groszek przebrać. Rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić na nim cebulę, dodać groszek. Wlać gorący wywar i gotować do miękkości. Odłożyć 2 łyżki groszku do dekoracji, resztę przetrzeć przez sito albo zmiksować na gładko.
Po zmiksowaniu zupę jeszcze raz zagotować, doprawić solą, pieprzem i bazylią (można suszoną, ale lepiej świeżą, porwaną na drobne kawałeczki). Zaprawić mąką przesmażoną z masłem.
Przed podaniem udekorować śmietaną i pozostawionymi ziarnkami groszku.Źródło: Twoje Imperium