Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokiety z otrębami i cukinią"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Jajka, jogurt i mąki wymieszaj z wodą gazowaną. Wsyp nasiona, przypraw. Odstaw na 30 min. Wlej łyżkę oleju, usmaż naleśniki. Farsz: papryki upiecz w piekarniku. Obierz, pokrój.
Pomidory sparz, obierz. Cukinię obierz, pokrój w kostkę. Cebule pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Dodaj szpinak. Duś 5 min. Dodaj posiekany czosnek i resztę warzyw, duś 5 min. Dodaj jogurt, przypraw. Posmaruj naleśniki, zwiń.
Czas przygotowania 55 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 2,30 zł.
Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina.