Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokiety z otrębami i cukinią"
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1743
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 243
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 196
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1743
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 243
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 196
Składniki
Jajka, jogurt i mąki wymieszaj z wodą gazowaną. Wsyp nasiona, przypraw. Odstaw na 30 min. Wlej łyżkę oleju, usmaż naleśniki. Farsz: papryki upiecz w piekarniku. Obierz, pokrój.
Pomidory sparz, obierz. Cukinię obierz, pokrój w kostkę. Cebule pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Dodaj szpinak. Duś 5 min. Dodaj posiekany czosnek i resztę warzyw, duś 5 min. Dodaj jogurt, przypraw. Posmaruj naleśniki, zwiń.
Czas przygotowania 55 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 2,30 zł.
Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina.