Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Królik w śmietanie"
Polecam.
Odsłon: 115
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 684
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2179
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1485
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 188
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 621
Polecam.
Odsłon: 115
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 684
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2179
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1485
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 188
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 621
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój na małe kawałki. Starannie natrzyj przyprawą do gyrosa. Owiń mięso folią i pozostaw w lodówce na całą noc. Rano obsmaż na oleju na złoty kolor. Podlej wodą i duś na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj ze śmietaną oraz mąką. Mięso wyjmij z sosu. Wlej śmietanę z mąką, zagotuj sos. Przypraw solą oraz pieprzem. Włóż mięso do sosu. Chwilę duś razem. Podaj z ryżem oraz surówką z warzyw mieszanych.
Sos śmietanowy możesz wzbogacić dodając trochę świeżych mieszanych grzybów leśnych. Najlepiej uduś je oddzielnie z cebulą, zagęść mąką oraz śmietaną, przypraw do smaku solą, cukrem, pieprzem i zalej mięso.
Chwilę duś razem, aby smaki się przegryzły.
<strong>Przepis przysłała Milena Jaskólska z Więzowna</strong>Źródło: Bella Relaks