Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Królik z grzybami"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 63
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2274
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 267
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1619
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 63
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2274
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 267
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1619
Składniki
Zalej królika wodą, zagotuj. Wyjmij mięso. Znów zalej wodą i gotuj ok. godziny. Mocno zrumień (przypal) połówki cebuli. Dodaj do mięsa razem z pokrojoną włoszczyzną. Gotuj ok. 30 min. Przecedź wywar.
Wlej sok z kapusty, zagotuj. Żurek zagęść mąką i śmietaną. Przypraw solą, cukrem. Oddzielnie ugotuj namoczone grzyby, pokrój. Włóż do zupy, posyp posiekaną natką. Podaj z ziemniakami.
Mięso, wywar z grzybów oraz włoszczyznę wykorzystaj do przygotowania pasztetu z królika.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Bella Relaks