Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche roladki faszerowane kapustą kiszoną"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 55
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 681
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2666
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 343
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 55
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 681
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2666
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 343
Składniki
Z mąki, jajek, połowy łyżeczki soli, 2 łyżek masła i 3 łyżek zimnej wody zagnieć ciasto, odstaw na 30 min do lodówki. Cebulę obierz, poszatkuj, zeszklij na łyżce masła. Dodaj pokrojony boczek, chwilę smaż razem. Wrzuć kapustę, wlej pół szklanki wody, duś 30 minut.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt, rozłóż farsz, zwiń roladę. Pokrój ją w plastry i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Podlej wodą (do wys. 3 cm), przykryj. Piecz 20 min w 200 st. Po tym czasie naczynie odkryj, piecz jeszcze 20 min.Źródło: Świat kobiety