Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik paprykowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12593
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1429
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13662
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5745
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12593
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1429
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13662
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5745
Składniki
Udka umyj. Włoszczyznę oczyść, umyj. Marchewki pokrój w drobną kostkę, resztę warzyw zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obierz, pokrój w paski. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę.
Kaszę jęczmienną przelej na sicie zimną wodą. Osącz. Wsyp do garnka, wlej 2 i pół litra wody. Dodaj łyżkę masła, udka, wszystkie pokrojone i starte warzywa, wymieszaj. Posyp posiekaną nat ką i rzeżuchą, wymieszaj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
<strong>Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa</strong>
czas przygotowania60 min ilość porcji4 cena za porcję2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie