Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik paprykowy"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 124
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 124
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Składniki
Udka umyj. Włoszczyznę oczyść, umyj. Marchewki pokrój w drobną kostkę, resztę warzyw zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obierz, pokrój w paski. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę.
Kaszę jęczmienną przelej na sicie zimną wodą. Osącz. Wsyp do garnka, wlej 2 i pół litra wody. Dodaj łyżkę masła, udka, wszystkie pokrojone i starte warzywa, wymieszaj. Posyp posiekaną nat ką i rzeżuchą, wymieszaj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
<strong>Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa</strong>
czas przygotowania60 min ilość porcji4 cena za porcję2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie