Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krupnik z kaszą gryczaną"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wszystkie warzywa oczyść, ew. oskrob i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj i potnij w plasterki.
Do garnka włóż ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Całość zalej bulionem. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i kilka ziarenek pieprzu.
Po kilku minutach dołóż paprykę i pieczarki. Gotuj warzywa do ich miękkości.
Następnie dodaj kaszę gryczaną i ponownie zagotuj. Dopraw zupę do smaku odrobiną soli ziołowej oraz pieprzu i dokładnie wymieszaj.
Rozlej krupnik na talerze. Nałóż po łyżeczce śmietany.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV