Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krupnik z pieczarkami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32582
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 61
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 936
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 336
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32582
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 61
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 936
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 336
Składniki
Kaszę przesypuję na sitko, opłukuję pod zimnym strumieniem bieżącej wody. W garnku zagotowuję 1,5 l lekko posolonej wody. Do wrzątku dodaję kaszę, gotuję na małym ogniu ok. 15 minut. Po tym czasie dodaję obrane, umyte i pokrojone w niewielką kostką ziemniaki.
Włoszczyznę, w zależności od warzywka, oczyszczam, obieram, wszystko płuczę. Por kroję w talarki, pozostałe jarzyny trę na tarce o dużych otworkach. Dodaję do garnka razem z zielem angielskim i listkiem laurowymi.
Pieczarki oczyszczam, pocierając je wilgotnym papierowym ręcznikiem. Grzyby kroję w plasterki i również wrzucam do gotującej się zupy. Gotuję ok. 10 min.
Cebulę obieram, siekam, szklę na oleju. Dodaję pod koniec gotowania. Zupę przyprawiam. Dodaję koperek.
ok. 50 min
Porcja zawiera ok. 250 kcal
Porcja kosztuje ok. 3 zł
<strong>Halina Pedo z Kroczyna</strong>Źródło: Tina