Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krupnik z pieczarkami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 106
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 382
Polecam.
Odsłon: 437
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 106
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 382
Polecam.
Odsłon: 437
Składniki
Kaszę gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Pietruszkę i marchewkę obierz, umyj, pokrój na plasterki. Paprykę umyj, pokrój w kostkę. Pieczarki obierz, pokrój na plastry.
Do garnka włóż ziemniaki, marchewkę i pietruszkę, zalej bulionem, dodaj przyprawy. Gotuj 5 minut. Dodaj paprykę i pieczarki, gotuj do miękkości warzyw. Dodaj kaszę, zagotuj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Zupę podawaj z kleksem śmietany, posypaną słodką papryką i solą ziołową.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie