Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krupnik z Polesia z kaszą jaglaną"
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 500
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 500
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 41
Składniki
Kaszę upraż na suchej patelni (dzięki temu straci goryczkę). Opłucz w ciepłej wodzie, po czym odsącz na sicie.
Włoszczyznę obierz i pokrój na kawałki, a następnie podduś w garnku na maśle. Podgrzej osobno wywar mięsny.
Do warzyw dodaj kaszę, wlej wywar, dodaj przyprawy i gotuj. Po 15 min dołóż ziemniaki. Gotuj do miękkości. Dopraw.Źródło: Świat kobiety