Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak na kwaszonej kapuście

Kurczak na kwaszonej kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Kurczak na kwaszonej kapuście"

Składniki

  • 1 tuszka sprawionego kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oleju
  • 1 duża marchewka
  • 2 cebule
  • 60–70 dag kwaszonej kapusty
  • 6 łyżeczek ziołowej przyprawy do kurczaka
  • 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • po kilka ziarenek ziela angielskiego i kolorowego pieprz
  • sól
  • mielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Tuszkę kurczaka opłucz, osusz, podziel na porcje. Oprósz je solą i pieprzem. Czosnek obierz, drobniutko pokrój. Wymieszaj z 3 łyżkami oleju oraz przyprawą do kurczaka i słodką papryką. Mieszanką natrzyj mięso. Wstaw je na noc do lodówki.

  2. Marchewkę i cebule obierz, pokrój w kosteczkę. Pokrojone warzywa włóż do garnka. Dodaj kwaszoną kapustę oraz ziarenka ziela angielskiego i kolorowego pieprzu. Podlej wodą, gotuj około 30 minut. Porcje kurczaka dołóż do kapusty (można je wcześniej obsmażyć na reszcie oleju). Gotuj kolejne 30 minut, aż mięso i kapusta będą miękkie. Gotowe danie udekoruj natką.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń