Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy przygotować warzywa i kurczaka ,wstawić do nagrzanego piekarnika i danie samo się robi,a my w tym czasie mamy czas dla siebie. Danie jest pyszne ,gotowe w 1 godzinę. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu na moim kanale na YouTube Mangiare u Ewki,kanal kuchni wloskiej.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
Skrzydelka oczyścić ,umyć ,osuszyc ,natrzeć przyprawą. Piekarnik nastwić na 200 stopni funkcja góra ,dół. Do naczynia żaroodpornego wlać olej pokroic w piórka cebule wrzuć na dno,następnie pokroic w plastry kalarepę ośrednicy 1 milimetra, polożyć na cebule na to kładziemy pokrojone w kawalki nie za duże nasze kartofle.polewamy winem ,solimy grubą solą. Wszystko to zalewamy wywarem warzywnym . Na to układamy nasze ulubione częsci z krczaka ja mam skrzydełka ,ty możesz polozyc palki lub udka,to co lubisz. Przykrywamy pokrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200stopni i pieczmy na środkowej półce. Piekarnik jest właczony funkcja góra,dół. Pieczemy przez 1 godzinę. Jęsli chcesz mieć mięso lekko rumiane,to 10 minut przed końcem pieczenia włącz funkcje grilla i odkryj naczynie. ps.Możemy warzywa zmiksować i powstanie krem do mięsa. Takie danie smakuje z surówką z kapusty kiszonej lub z ogórkiem kiszonym. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu. Smacznego!