Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak szpinakowy"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 900
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 900
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój na plastry. Cienko rozbij przez folię spożywczą, by nie podziurawić mięsa. Natrzyj przyprawą do kurczaka i ew. solą i pieprzem.
Łyżkę masła stop na patelni, wrzuć szpinak, duś do momentu, aż cała woda wyparuje. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, dodaj do szpinaku. Fetę pokrusz, wsyp do szpinaku.
Wymieszaj, podgrzej, przypraw pieprzem (soli nie trzeba, bo feta jest słona). Ostudź.
Farsz szpinakowy rozłóż na plastrach kurczaka, dodaj po kawałeczku masła. Zwiń, formując roladki. Jajko roztrzep. Bułkę tartą wymieszaj ze szczyptą przyprawy do kurczaka. Roladki panieruj w jajku i bułce tartej, dociśnij w dłoniach, by farsz nie wypadł. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż roladki. Ułóż na blaszce, piecz 20 minut w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie