Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak w czereśniach"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Umyte mięso pokrój w plastry. Oprósz je świeżo mielonym kolorowym pieprzem i solą morską, po czym umieść w naczyniu żaroodpornym.
Polej piersi olejem, a potem wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 15 minut.
Rozmrożone czereśnie podgrzej w rondelku na łyżce oleju.
Następnie wsyp cukier, odrobinę kolorowego pieprzu i szczyptę soli. Dolej sos z pieczeni oraz ocet balsamiczny.
Całość zagęść mąką wymieszaną z łyżką wody.
Upieczone mięso polej sosem i podawaj np. z ryżem.
Jedna porcja: 5 zł ? : 45 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300Źródło: Super TV