Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w kapuście"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 30
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 30
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 15
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę i utrzeć z solą. Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Mięso natrzeć czosnkiem, posypać pieprzem, ziołami i papryką. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Kapustę i cebulę posiekać, pomidory pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić cebulę, dodać kapustę, lekko osolić i smażyć, aż puści sok. Dodać pomidory i przecier i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na oleju przesmażyć na złoty kolor mięso i ułożyć je na kapuście. Piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 45 minut.
ok. 105 minutŹródło: Twoje Imperium