Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w potrawce"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 877
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 180
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9288
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 877
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 180
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9288
Składniki
Mięso opłucz, oczyść z błon, pokrój w kostkę, przysmaż na maśle. Zalej kilkoma łyżkami wody, duś pod przykryciem 15 minut. Dodaj obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, wrzuć rodzynki, pokrojony w kostkę ananas (jeśli jest z puszki, wlej nieco soku), dodaj pokrojony imbir i listek laurowy, sól i pieprz.
Potrawę gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Dodaj mielony kminek, gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj z ryżem, kaszą perłową lub makaronem, posypane świeżą kolendrą.
Czas: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień