Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak w warzywach"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 726
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 726
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Obierz marchew, pietruszkę i cebulę. Oczyść bulwę kopru włoskiego. Pokrój wszystko na większe cząstki i rozłóż na głębszej blasze, wyłożonej papierem do pieczenia.
Dynię obierz i przekrój na pół. Wydrąż łyżką nasiona. Miąższ pokrój w plastry i przełóż na blachę. Warzywa dopraw solą, pieprzem i polej oliwą.
Kurczaka umyj i osusz. Przekrój wzdłuż i usuń kręgosłup. Posyp solą i pieprzem. Ułóż na warzywach.
Obierz czosnek i oczyść papryczki chili. Posiekaj i wsyp do miski. Dodaj listki tymianku. Skrop całość oliwą i wymieszaj.
Porcje kurczaka natrzyj gotową pastą. Piecz potrawę 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Telemax