Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w ziołach"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 240
Polecam.
Odsłon: 725
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36239
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 240
Polecam.
Odsłon: 725
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36239
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj 15 minut w lekko posolonej wodzie. Odcedź. Cytrynę sparz, wytrzyj, ponakłuwaj w kilku miejscach widelcem. Pozostałe cytrusy polej wrzątkiem, wytrzyj, potnij na kawałeczki.
Zioła opłucz, osusz, odłóż po gałązce rozmarynu, tymianku, oregano, natki pietruszki i bazylii. Resztę ziół grubo posiekaj.
Tuszkę kurczaka dokładnie umyj, osusz. Natrzyj solą i pieprzem w środku i na zewnątrz. Do środka tuszki włóż gałązki ziół i cytrynę. Nogi zwiąż nitką. Kurczaka ułóż w brytfance.
Posmaruj olejem. Obłóż ziemniakami i kawałeczkami cytrusów. Całość posyp posiekanymi ziołami oraz solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz ok. 75 minut. Pod koniec pieczenia dodaj pomidorki koktajlowe.
na 6 porcji , : 95 min , Porcja: 400 kcal, Cena porcji: ok. 4 zł</strong>Źródło: Naj