Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z borówkami"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Składniki
Udka kurczaka umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Skrop olejem, odłóż na ok. godzinę do lodówki.
W tym czasie oczyść marchewkę i pokrój na grube kawałki. Przebierz borówki lub żurawiny, wymieszaj je z miodem. Mięso wyjmij z lodówki i przełóż do lekko natłuszczonej brytfanny.
Wstaw do nagrzanego piekarnika (180oC) i piecz ok. 40-50 min. Mniej więcej w połowie pieczenia dodaj marchewkę oraz owoce z miodem. Piecz, aż zmiękną, a kurczak się zezłoci.Źródło: Świat kobiety