Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z kwaśnymi jabłkami"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 24
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 24
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Kurczka umyj, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj paprykę, majeranek, sól oraz oleju tyle, by powstała pasta. Natrzyj nią kurczaka i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Do kurczaka włóż masło oraz jabłka. Zepnij wykałaczkami lub zaszyj tuszkę. Włóż do naczynia żaroodpornego i piecz 2 godziny w temp. 160°C.
W trakcie pieczenia polewaj mięso wytworzonym sosem. 20 minut przed końcem pieczenia włóż do naczynia ziemniaki pokrojone w ósemki (bez obierania). Podawaj na stół w naczyniu.
Porcje: 6. : 30 min. Cena: 2,80 zł. Kalorie: 310 kcal.
Przepis nadesłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Takie jest życie