Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z nadzieniem orzechowym"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 109
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 109
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 446
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32622
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 109
Składniki
Kurczaka umyj i osusz. Posól i posyp pieprzem od zewnątrz oraz od środka. Orzechy zmiel. Wymieszaj je z żółtkami i bułką tartą. Białka ubij na pianę. Dodaj do masy orzechowej. Dopraw solą i pieprzem.
Nadziej kurczaka farszem z orzechów. Posmaruj go masłem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piecz około 90 minut, od czasu do czasu polewając go sosem z pieczenia. Uwaga! Do farszu można jeszcze dodać posiekaną cebulę i starte na tarce jabłka.Źródło: Takie jest życie