Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z orzechami"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 475
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2273
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1015
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 475
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2273
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1015
Składniki
Bułki zanurz w miseczce wypełnionej mlekiem. Poczekaj, aż dobrze nasiąkną, a następnie dokładnie je wyciśnij i rozgnieć widelcem.
Cebulę oraz boczek pokrój w drobną kostkę, po czym podsmaż na rozgrzanym oleju.
Po wystudzeniu wymieszaj je z bułką, a potem dodaj kolejno: drobno posiekaną natkę, szałwię, przyprawy oraz orzechy włoskie. Całość dokładnie wyrób.
Kurczaka umyj, rozetnij wzdłuż i nadziej przygotowanym farszem. Zepnij go wykałaczkami, a następnie oprósz solą i natrzyj olejem.
Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym, po czym wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 200°C. W trakcie pieczenia podlewaj je wytapianym tłuszczem.
Danie podawaj np. z warzywami gotowanymi na parze.
Czas: 80 min 1 porcja = 400 kcalŹródło: Kurier TV