Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z orzechami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Bułki zanurz w miseczce wypełnionej mlekiem. Poczekaj, aż dobrze nasiąkną, a następnie dokładnie je wyciśnij i rozgnieć widelcem.
Cebulę oraz boczek pokrój w drobną kostkę, po czym podsmaż na rozgrzanym oleju.
Po wystudzeniu wymieszaj je z bułką, a potem dodaj kolejno: drobno posiekaną natkę, szałwię, przyprawy oraz orzechy włoskie. Całość dokładnie wyrób.
Kurczaka umyj, rozetnij wzdłuż i nadziej przygotowanym farszem. Zepnij go wykałaczkami, a następnie oprósz solą i natrzyj olejem.
Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym, po czym wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 200°C. W trakcie pieczenia podlewaj je wytapianym tłuszczem.
Danie podawaj np. z warzywami gotowanymi na parze.
Czas: 80 min 1 porcja = 400 kcalŹródło: Kurier TV