Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak z serem i brokułami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 56
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 44
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 56
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 44
Składniki
Mięso umyj, oczyść. Każdą porcję przekrój na dwa kotlety. Z boku każdego zrób małe nacięcie (kieszonkę). Oprósz mięso solą, pieprzem.
Brokuła podziel na różyczki. Gotuj je 3 minuty w wodzie solą. Odcedź. Kiedy ostygną, drobno je pokrój. Ser feta także drobno pokrój.
W mięsne kieszonki nakładaj na przemian brokuły oraz ser. Zepnij wykałaczką. Roztrzep jajko. Obtocz w nim przygotowane ruloniki, potem jeszcze w bułce tartej. Smaż na rumiano na gorącym oleju.
W ten sam sposób farsz do ruloników możesz przyrządzić ze szpinaku, suszonych pomidorów, porów. Ale szpinak trzeba najpierw obgotować, zaś pora lekko poddusić na maśle.
Farsz będzie bardziej aromatyczny, jeśli dodasz odrobinę czosnku oraz pachnących ziół.
<strong>Katarzyna Muras ze Skierniewic</strong>Źródło: Takie jest życie