Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kuskus z warzywami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 51
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 51
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Składniki
Buraki umyj, skrop olejem, wstaw na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Ostudzone obierz ze skórki, pokrój w drobną kostkę. Groszek ugotuj w solonej wodzie do miękkości.
Zagotuj wodę, odlej 2,5 szklanki, posól, wymieszaj, zalej nią kaszę. Dodaj szafran i kurkumę, przemieszaj, przykryj, odstaw na 5 minut. Na patelni rozgrzej masło, wsyp gotową kaszę, groszek, buraki i starty parmezan.
Całość przypraw solą i pieprzem. Stale mieszając smaż przez 5 minut.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień