Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Langosze z serem owczym i koperkiem"
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 650
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 650
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 62
Składniki
Ugotuj nieobrane, umyte ziemniaki w osolonej wodzie. Gdy ostygną obierz je i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Z niewielkiej ilości mąki, kilku łyżek letniego mleka, drożdży i cukru przygotuj zakwas.
Włóż ziemniaki do miski, dodaj do nich resztę mąki, jajko, sól i zaczyn. Ugnieć ciasto i wstaw je w ciepłe miejsce, by wyrosło.
Wyrośnięte ciasto podziel na małe bochenki, z których ręcznie uformuj placki.
Na środek każdego placka połóż trochę rozkruszonego sera i dodaj pokrojony koperek. Poprzekładaj placki na pół i ponownie uformuj z nich placuszki. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.Źródło: TV14