Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne z serem brie"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 113
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 250
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 113
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 250
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Sos: masło stop, podsmaż cebulę. Dodaj mąkę, smaż minutę, mieszając. Zdejmij z ognia i powoli wlej gorące mleko, mieszając.
Postaw znowu na ogniu i mieszaj, aż zgęstnieje, dopraw, gotuj jeszcze 10 min. Dodaj rozmącone żółtko, zahartowane sosem. Zestaw, trzymaj w cieple.
Czosnek podsmaż na oliwie, dodaj pokrojone pieczarki, podsmaż. Duś do odparowania. Dodaj zioła, pokrojony brie, mieszaj do stopienia.
Zestaw, dopraw.
Natłuść formę, ułóż warstwami surowy makaron, nadzienie, wlej sos. Posyp parmezanem. Zapiecz ok. 30 min w 180°C.Źródło: Świat kobiety