Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne z serem brie"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414073
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2233
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414073
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2233
Składniki
Sos: masło stop, podsmaż cebulę. Dodaj mąkę, smaż minutę, mieszając. Zdejmij z ognia i powoli wlej gorące mleko, mieszając.
Postaw znowu na ogniu i mieszaj, aż zgęstnieje, dopraw, gotuj jeszcze 10 min. Dodaj rozmącone żółtko, zahartowane sosem. Zestaw, trzymaj w cieple.
Czosnek podsmaż na oliwie, dodaj pokrojone pieczarki, podsmaż. Duś do odparowania. Dodaj zioła, pokrojony brie, mieszaj do stopienia.
Zestaw, dopraw.
Natłuść formę, ułóż warstwami surowy makaron, nadzienie, wlej sos. Posyp parmezanem. Zapiecz ok. 30 min w 180°C.Źródło: Świat kobiety