Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne z warzywami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Płaty lasagne namocz kolejno w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego.
Groszek z kukurydzą konserwową odsącz z zalewy. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj je na półtwardo.
Obraną z łupin cebulę drobno posiekaj, po czym zeszklij na rozgrzanym maśle.
Pomidory przelej wrzątkiem. Poczekaj, aż przestygną, a potem zdejmij z nich skórkę. Pokrój je w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj przyprawy.
Ułóż warzywa na płatach makaronu, zalej je pomidorami. W ten sposób przygotuj kilka warstw. Na wierzchu rozłóż wędlinę i polej ją beszamelem. Zapiecz.Źródło: Telemax