Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 325

Dodano:

Odsłon: 957

Pyszne i pożywne letnie danie !

Składniki

  • 8-10 papryk stożkowych
  • 2 kiełbasy np. toruńskie
  • 6 pomidorów
  • Cebula biała
  • przecier pomidorowy
  • Sól
  • Pieprz czarny
  • przyprawa warzywna
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na tłuszczu. Paprykę pokroić na podłużne kawałki i dusić pod przykryciem około 10 minut wraz z cebulą. Następnie dodać pokrojoną w kostkę, podsmażoną kiełbasę. Składniki podlać mała ilością wody i gotować pod przykryciem.

  2. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w plastry i dodać do papryki. Wszystkie składniki gotować około 30 minut, dolewając wody. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą warzywną do dań oraz dodać pół słoiczka przeciera pomidorowego. Następnie zagotować i gotowe. Podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń